Like ons!

Formule 1

Trip naar de Grand Prix van Oostenrijk DEEL 3

Deel 2 lees je hier

Zondagmiddag 14:00

De spanning bouwt zich op. De spanning die zich bij ons al opbouwt sinds december 2016. De vijf rode lichten gaan aan en we klappen allemaal in onze handen, hopen op een goede start van Max… Maar helaas. Al bij de start is zijn koppeling kapot en komt hij niet goed weg, waarna hij ook nog eens in de rondte gespind wordt door Daniil ‘de torpedo’ Kvyat. Recht voor onze ogen zien we Verstappen zijn Red Bull parkeren langs de baan en uitstappen. ‘Shit!’ is een veelgehoord woord op de Max Verstappen tribune die eerste ronde. De eerstvolgende twintig rondes is het stil, hier en daar gaan er wat mensen weg, maar dat zijn er niet meer geweest dan 50.

Langzaamaan zie je het publiek wat opveren als Daniel Ricciardo langskomt. De goedlachse Australiër was natuurlijk al populair, maar nadat hij zo begaan was met het Nederlandse publiek voor de race, had iedereen op de tribune hem in zijn hart gesloten die dag. Ronde voor ronde werd het gejuich harder en steeds meer mensen stonden op als ‘Danny Ric’ langsreed. Op het einde van de race, toen Lewis Hamilton steeds dichterbij kwam en probeerde de podiumplek van Daniel af te pakken, werd iedereen op de tribune ineens fanatiek Ricciardo fan. Prachtig om te zien.

Ricciardo behield zijn derde plek en stak zijn wijsvinger naar ons op nadat hij over de lijn was gekomen. Ook zwaaide hij nog naar een gedeelte van het publiek. Hadden we alsnog een leuke race gezien, dankzij Ricciardo.

Na de race en de ceremonie zijn Jason en Roel richting de tent gegaan, maar Bart en ik wilden nog even over het rechte stuk heen lopen. Veel steiler dan je denkt er het asfalt is loeiheet. Ook de stukjes rubber die nog op het asfalt liggen zijn redelijk warm. Na een rondje over het rechte stuk zijn wij ook teruggelopen richting de tent.

Eenmaal aangekomen hebben we de barbecue aangezet en zijn we wat gaan drinken, totdat er ineens een ontzettend grote, donkere wolk boven ons hoofd aankwam. Vanuit het niets begon het te bliksemen en te onweren. Daarna zette de wind ineens op en we zagen een aantal tenten het moeilijk hebben. We zijn snel de bus ingedoken en hebben geschuild voor het noodweer wat er ineens was. Hagelstenen zo groot als pingpong ballen kwamen naar beneden in het kwartier dat volgde, waarna het ook ineens afgelopen was. Onze tent was waterdicht, maar die van onze buren niet. Al de kleding en schoenen nat, alleen de slaapcabine was droog gebleven. Waren wij even blij met onze tent.

 

Maandagochtend 05:30

De zon kwam op en dat was reden genoeg voor ons om op te staan. Direct begonnen we met het opruimen van de tent en alles wat eromheen stond. We wilden namelijk zo snel mogelijk vertrekken, om de drukte op de camping voor te zijn. Om half zeven lag alles in de bus en was iedereen klaar om weg te gaan. We reden aan en tot onze eigen verbazing waren we binnen vijf minuten op de snelweg. Totaal geen oponthoud, terwijl er 6 campings om het circuit heen lagen.

De terugrit werd een herhaling van de heenrit, baustelle! Overal wegwerkzaamheden. Maar we waren te moe om nu de bouwvakkers weer te vermaken. Focussen op de weg, was het devies. Ook de terugreis heeft ongeveer 12 uurtjes geduurd en tegen de klok van zeven waren we allemaal weer thuis in Nederland.

We hebben wat gegeten en zijn daarna ons eigen bed weer ingekropen, om slaap in te halen die we de nachten daarvoor gemist hebben.

Zoals ik in het begin al zei, het was een weekend met twee gezichten. De trip was geweldig. Gezellig en leuk. Maar er zit een grote smet op het weekend vanwege het uitvallen van Max Verstappen. Gelukkig dat Daniel Ricciardo ons nog iets kon geven van trotsheid, want dat is voor Nederlanders toch wel erg belangrijk.

Danke sehr Spielberg!

 

Raoul Willems

Naar boven