Like ons!
F1 in het kort | McLaren en Williams langzamer dan een jaar geleden op COTA

Formule 1

F1 in het kort | McLaren en Williams langzamer dan een jaar geleden op COTA

In de rubriek 'Formule 1-nieuws in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een groter artikel, maar uiteraard wel belangrijk is om te vermelden.

Geen progressie bij Williams en McLaren

Volgens RaceFans.net waren Williams en McLaren en een jaar geleden sneller dan dat de coureur zaterdag waren in de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Ze waren allebei twee tienden langzamer dan in 2017 en ginger er allemaal al uit in Q1.

Geen Latifi in Austin

Force India heeft vlak voor de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten bij de FIA het verzoek ingediend om met Esteban Ocon en Sergio Perez te gaan rijden. Dit terwijl Nicholas Latifi stond ingepland. Vermoedelijk heeft het slechte weer ermee te maken.

Rosberg verwacht fusie tussen F1 en Formule E

Nico Rosberg verwacht binnen afzienbare tijd een fusie tussen de Formule 1 en de Formule E. Dat heeft hij gezegd tegenover persbureau AP. 'Als de hele wereld elektrische auto's gaat verkopen, heeft een brandstofmotor geen zin. Het moment waarop ze gaan fuseren komt dichterbij.'

Galael komt in actie voor Toro Rosso

Sean Gelael rijdt vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten voor Toro Rosso. Het wordt de vijfde keer dat de Indonesische coureur in actie mag komen tijdens een trainingssessie. 'Ik ben heel blij dat ik weer in actie mag komen', wordt Galeal geciteerd door Motorsport.com. 'Ik kijk er erg naar uit om weer met het team te werken.'

Drie vrije trainingen voor Latifi

Nicholas Latifi (23) gaat nog drie vrije trainingen voor Force India rijden. In de VS en Mexico gaat Esteban Ocon in de eerste vrije training aan de kant voor hem, Sergio Perez zal hetzelfde in Brazilië gaan doen. Latifi reed eerder al vrije trainingen in Duitsland, Canada en Rusland.

Russell voorgesteld aan personeel

George Russell is door Claire Williams voorgesteld aan het personeel van Williams. De jonge Brit is vrijdag bevestigd als nieuwe coureur van het team.

Brown beroofd in Japan

Zak Brown liep afgelopen weekend even boos door de paddock van Suzuka. De CEO van McLaren kwam er in zijn hotelkamer achter dat hij dingen kwijt was. Hij mistte een t-shirt en een dure Richard Mille-horloge. 'Dat is ongebruikelijk voor Japan, het land van de rijzende zon, waar je normaal gesproken je waardevolle spullen in het openbaar kan laten liggen', schrijft Auto Motor und Sport.

Renault test voor Pirelli op Suzuka

Het team van Renault is achtergebleven op het circuit van Suzuka om banden te testen voor Pirelli. Maandagochtend reed Jack Aitken 104 ronden op de Japanse baan. Woensdag neemt de Rus Artem Markelov plaats achter het stuur. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven