Like ons!
Update | Horner: 'Kosten voor regelveranderingen in F1 zijn enorm'

Formule 1

Update | Horner: 'Kosten voor regelveranderingen in F1 zijn enorm'

Red Bull heeft dit jaar fors meer uitgekeerd aan haar Formule 1-teams dan voorheen. De energieblikjesgigant gaf in 2017 nog 143 miljoen pond uit aan Red Bull Racing en Toro Rosso, maar die uitgaven zijn dit jaar met maar liefst 17,5 procent gestegen.

Hierdoor komen de totale uitgaven aan de Formule 1 van Red Bull dit jaar op 169,3 miljoen pond uit, omgerekend zo'n 195 miljoen euro. Het aanzienlijk hoger uitgevallen bedrag ten opzichte van vorig jaar heeft alles te maken met kostenstijgingen van de Oostenrijkse renstal. De salarissen van de coureurs en monteurs zouden flink zijn gestegen en ook de motoren van Renault en Honda zouden een hoger prijskaartje hebben dan vorig jaar.

Daarnaast heeft de vernieuwde regelgeving voor het 2019-seizoen ook veel impact gehad op de uitgaven. Doordat er plotseling nieuwe aerodynamica-regels werden doorgevoerd, moest men bij het team van Max Verstappen de complete ontwikkeling voor volgend jaar omgooien, wat extra geld gekost zou hebben, aldus het blad Forbes. (Foto: Red Bull Content Pool)

Update 14.21u - Horner bevestigt hoge kosten

Christian Horner heeft tegenover Motorsport-total.com bevestigd dat de kosten dit jaar inderdaad significant hoger zijn bij Red Bull Racing. De chef van Max Verstappen benadrukt dat het komt door de regelveranderingen voor het seizoen 2019.

'Het is simpel, de kosten voor regelveranderingen in de F1 zijn enorm', laat Horner weten. 'Je kan zien dat het een impact heeft op alle teams. Wanneer er een grote regelverandering is, dan heeft dat significante invloied', heeft de Brit het over de aanpassingen op het gebied van aerodynamica.

1 reacties

  1. MGU H

    MGU H

    10 Oct 2018 om 23:42

    Helaas voor F1Maximaal klopt het artikel van kanten. Het lijkt mij op een hele slechte kopie van een concurrerende website.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven