Like ons!
Hakkinen neemt het op voor Vettel: 'Om kampioen te worden moet je risico nemen'

Formule 1

Hakkinen neemt het op voor Vettel: 'Om kampioen te worden moet je risico nemen'

De meeste kenners snappen de actie van Sebastian Vettel op Max Verstappen niet, maar Mika Hakkinen steunt de Duitser in zijn poging. 'Om wereldkampioen te worden moet je risico's nemen, dat is de natuur van Formule 1', schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet.

'Was het een fout om een poging te wagen bij Max? Nee dat was het niet', stelt de Fin in zijn artikel. 'Sebastian wist dat hij hard moest pushen en als je posities goed moet maken, dan moet je soms risico nemen. Er was een mate van urgentie voor hem om uiteindelijk met Mercedes te strijden, dus hij zag een gat bij Max en ging ervoor.'

'Maar zoals we weten, pakte het niet goed uit', gaat Hakkinen verder. 'Max verdedigde de racelijn, waar hij recht op heeft, en de auto's raakten elkaar. Als Sebastian met succes voorbij Max was gegaan, dan was hij een held en was hij misschien wel in staat om te pushen bij Mercedes. Het werkte gewoon niet, maar je kan het hem niet verwijten dat hij het heeft geprobeerd', steekt hij Vettel een hart onder zijn riem. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven