Like ons!
FIA geeft duidelijkheid over verdedigende acties: Mag niet twee keer van richting veranderen

Formule 1

FIA geeft duidelijkheid over verdedigende acties: Mag niet twee keer van richting veranderen

Naar aanleiding van het gevecht tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in Sochi heeft de FIA bij de rijdersbriefing in Japan meer duidelijkheid gegeven over wat wel en niet is toegestaan bij het verdedigen. Volgens Hamilton veranderde Vettel twee keer van richting, maar de FIA interpreteerde dat dit niet zo is.

Charlie Whiting heeft voor de Grand Prix van Japan meer duidelijkheid gegeven aan de coureurs. 'Ik heb opheldering gegeven over het maken van twee verdedigende acties in dezelfde richting, dat is hetzelfde als twee acties in verschillende richtingen. Als Seb het eenmaal gedaan had om het vervolgens nog eens te doen, hadden we dat zeker anders kunnen interpreteren', citeert Motorsport.com hem. 

Vettel-Hamilton was lastig te zien

De wedstrijdleider snapt dat er discussie was om de actie van Vettel bij Hamilton in Rusland. 'Ik denk dat er over het algemeen zo gedacht werd over deze regel, maar ik moet zeggen dat ik ook dacht dat Vettel twee verschillende acties maakte toen ik de actie voor het eerst zag vanaf de onboard-camera van Lewis', zegt Whiting. Maar als je goed kijkt zie je volgens hem dat Vettel alleen een korte aarzeling maakt de tweede keer. (foto: Ferrari Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven