Like ons!
Whiting: 'Ontwerp circuit Vietnam in een vergevorderd stadium'

Formule 1

Whiting: 'Ontwerp circuit Vietnam in een vergevorderd stadium'

De kans op een Grand Prix in Vietnam wordt steeds groter. Charlie Whiting is tussen de Grand Prix van Rusland en die van Japan op bezoek geweest in Vietnam en zegt hierover: 'Het ontwerp is in een vergevorderd stadium.' Reuters weet dit te melden.

Het circuit moet op ongeveer 12 kilometer ten westen van de Vietnamese hoofdstad Hanoi komen te liggen, en de plannen zijn dat er vanaf 2020 geracet moet worden. 'Gebaseerd op onze vorige ervaringen, moet dat geen probleem zijn', zegt Whiting. Het circuit moet grotendeels over al bestaande straten leiden, maar een deel is nog niet gebouwd. Hij vervolgt: 'De plaats waar de pits gebouwd moet worden, is nog een open veld. Een deel van de baan bestaat op het moment nog niet. Maar dat moet daarna een weg worden, heb ik begrepen.'

Nog niets getekend

Hoewel er veel geruchten zijn, is er nog geen enkel contract getekend voor een Grand Prix in Vietnam. De voorstanders hiervan zijn op veel plaatsen te vinden: de Vietnamese regering vindt het een goed idee, Formule 1-sponsor Heineken ziet Vietnam als een markt waar het biermerk kan groeien en het zou het verlies van de Grand Prix van Maleisië compenseren als een nieuwe race in Azië.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven