Like ons!
Webber: 'Vettel is van maandag tot zaterdag beter dan Alonso'

Formule 1

Webber: 'Vettel is van maandag tot zaterdag beter dan Alonso'

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber heeft zijn mening geuit over Fernando Alonso en zijn afscheid van de Formule 1. De oud-Red Bull-coureur is van mening dat Ferrari Alonso in de auto had moeten zetten, want die is in de race beter dan Sebastian Vettel: 'Van maandag tot zaterdag is Vettel beter dan Alonso, maar op zondag, tijdens de race, is Alonso degene die je wilt. Maar ja, dan moet je wel de juiste auto hebben…', zegt hij in een interview met Marca.

De Australiër heeft zeer veel respect voor Alonso: 'Fernando is een van de beste coureurs tegen wie ik heb gereden. Hij wil racen en winnen. Maar ik denk dat hij teleurgesteld is aan het einde van zijn Formule 1-carrière. Hij heeft er niet alles uit gehaald wat erin zat. Maar het is voor hem het juiste moment om de Formule 1 te verlaten.'

Triple Crown

Over Alonso's toekomstplannen, om mee te doen in de Indycar en te proberen de Triple Crown te behalen, zegt Webber het volgende: 'Hij heeft het goed gedaan om aan te kondigen dat hij dat wil doen, en het zal ongelofelijk zijn. Hij zal dan Graham Hill evenaren.' De Triple Crown bestaat uit de overwinning in drie motorsportevenementen: de Grand Prix van Monaco, de 24 Uur van Le Mans en de Indianapolis 500. In 2006 en 2007 heeft Alonso de Grand Prix van Monaco al gewonnen, en in 2018 kwam daar de 24 Uur van Le Mans bij.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven