Like ons!
Hoe Russell bij Williams is beland: 'Telefoontje naar Paddy Lowe'

Formule 1

Hoe Russell bij Williams is beland: 'Telefoontje naar Paddy Lowe'

'Hoi Paddy, ik wil volgend jaar Formule 1 gaan rijden, en ik wil bij Williams rijden. Kan ik eens met jou en Claire Williams rond de tafel zitten en de mogelijkheden bespreken?' Zo zou het balletje voor George Russell zijn gaan rollen. In juli belde hij Paddy Lowe, de hoofdengineer van het team, met dit bericht. Dat meldt Formula1.com. Een week later vond de meeting plaats, en nu is aangekondigd dat de jonge Brit in 2019 voor Williams zal rijden.

De GP3-kampioen van 2017 vertelt verder over het proces: 'Ik heb een dag in de simulator gezeten. Ze beoordeelden mijn feedback, mijn snelheid en mijn interactie met het team. Achteraf zeiden ze dat ik het erg goed deed. Mijn behaalde prestaties in de GP3 en Formule 2 hebben ook meegespeeld.'

'Contract tekenen voelde onwerkelijk'

Hij vervolgt: 'Het was de taak van Mercedes om over de voorwaarden te onderhandelen. Maar ik werd er wel bij betrokken. En toen was het een kwestie van wachten.' Dat wachten duurde tot vlak voor de Grand Prix van Rusland: 'Mijn manager bij Mercedes, Gwen Lagrue, stuurde me een berichtje dat Claire me wilde spreken. Ik was extreem verbaasd toen ik hoorde dat ze me wilde hebben voor 2019. Het contract tekenen voelde onwerkelijk. Hoe meer tijd er verstrijkt, des te meer ik me realiseer dat dit echt gebeurt. Ik heb mijn hele leven al gedroomd van de Formule 1.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven