Like ons!
Valsecchi: 'Begrijp waarom Max het dubbele of driedubbele salaris van Daniel heeft'

Formule 1

Valsecchi: 'Begrijp waarom Max het dubbele of driedubbele salaris van Daniel heeft'

De Italiaanse Formule 1-analist Davide Valsecchi is zeer onder de indruk van Max Verstappen. 'Je herkende het talent van Max direct', zo blikt hij bij Formule 1 terug op het eerste moment dat Max in de Red Bull instapte, na zijn promotie van Toro Rosso naar het hoofdteam.

De Italiaanse analist begrijpt vervolgens het besluit van Daniel Ricciardo om volgend jaar voor Renault te gaan rijden heel goed: 'Daniel wil geen tweede rijder zijn bij Red Bull. Het is wel duidelijk dat Verstappen de voorkeur krijgt binnen het team. Vanaf het moment dat Max bij Red Bull instapte in Spanje, besefte ik dat Daniel klaar was.'

'Daniel zou eraan onderdoor gaan'

'Max stapte in een auto die voor hem onbekend was. In de kwalificatie zat hij al vlak achter Daniel: min of meer gelijkwaardig. Uiteindelijk heeft hij – met enig geluk, dat wel – de race gewonnen', steekt Valsecchi de loftrompet af over Verstappen. 'Ik wist dat Daniel eraan onderdoor zou gaan. Max is beter; ik begrijp waarom hij het dubbele of driedubbele salaris van Daniel heeft gekregen.' (Foto: Red Bull Content Pool)

2 reacties

 1. Epol611

  Epol611

  12 Oct 2018 om 16:11

  Daniël had de keuze tussen blijven voor een “ hongerloon “ en de tweede viool spelen of voor hetzelfde bedrag als Verstappen drie jaar lang lekker achterover leunen.
 2. TotoMax

  TotoMax

  12 Oct 2018 om 15:32

  Nu de kaarten redelijk op tafel liggen denk ik toch dat Daniel had moeten blijven. Als hij de eerste races van het seizoen naar zich toe kon trekken had hij nog een kleine kans om in de buurt te komen van een WC. Nu denk ik dat t lastig wordt voor hem mentaal, zeker nu Honda ook nog echte progessie maakt.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven