Like ons!
Ricciardo kan Verstappen niet bijhouden in kwalificatie: 'Vind het klote'

Formule 1

Ricciardo kan Verstappen niet bijhouden in kwalificatie: 'Vind het klote'

Daniel Ricciardo heeft moeite om zijn teamgenoot Max Verstappen bij te benen. Het kwalificatieduel in dit seizoen staat tot nu toe 13-4 in het voordeel van de Nederlander. Ricciardo heeft erop gereageerd bij Motorsport.com: 'Ik vind het klote, maar ik laat me er niet door verslaan.'

Het voordeel van Verstappen komt niet per se doordat die meer lef heeft in de kwalificaties. De Australiër zoekt de oorzaken meer in de afstelling van de auto: 'Met de kennis van nu had ik proactiver moeten zijn met bepaalde dingen, zoals de set-up. Ik heb het gevoel dat we vaak wel wisten wat het was, maar dat we dan te laat waren. We leren nog altijd, dat is zeker zo, maar Max heeft dat beter gedaan dan ik.'

Gefrustreerd, maar strijdbaar

Ricciardo laat weten dat hij dit jaar veel pech heeft gehad. 'We hebben echt moeite gehad om een vlekkeloos weekend af te werken dit seizoen. Ik weet niet waarom', zegt hij. Maar hij blijft hopen op verbetering: 'Ik blijf het proberen en geloof dat het tij uiteindelijk gaat keren. Hopelijk komt dat op een bepaald moment dit seizoen.' (Foto: Red Bull Content Pool)

3 reacties

 1. Braakbal

  Braakbal

  13 Oct 2018 om 02:57

  Denk dat juist dat Max een completere coureur maakt, net wat meer feeling voor de afstellingen maar ook op de baan tijdens het racen beter door heeft wat er met de auto gebeurt en daar op in speelt.
 2. Xc4life

  Xc4life

  12 Oct 2018 om 18:00

  Huh? Het was toch inmiddels 14-3? Japan was toch in Max zijn voordeel?
 3. Ries

  Ries

  12 Oct 2018 om 17:57

  Hij is te snel tevreden tijdens het afstellen van de auto. Terwijl max klaagt over de balans van de auto is Ricciardo vaak al tevreden. Max blijft zoeken naar een betere setup en vind deze ook meestal.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven