Like ons!
AutoHebdo: 'Ontwikkeling Honda jaagt Renault schrik aan'

Formule 1

AutoHebdo: 'Ontwikkeling Honda jaagt Renault schrik aan'

De ontwikkeling die Honda dit jaar heeft ingezet om het lelijke eendje onder de Formule 1-motorleveranciers te laten uitgroeien tot een prachtige zwaan jaagt topmensen bij Renault behoorlijk wat schrik aan.

Coureur Carlos Sainz duidde die ontwikkelingen eerder al in de Duitse pers en verklaart tegenover AutoHebdo. 'Zij hebben inmiddels een stap gezet die wij niet gezet hebben. We dachten in Canada met onze spec-B motor de grootste stap voorwaarts van alle teams in het middenveld gezet te hebben, maar we komen er nu race na race achter dat anderen zich sneller ontwikkelen.'

Nieuwe motor

De ontwikkelingen in Japan hebben er volgens het Franse tijdschrift inmiddels voor gezorgd dat ze bij Renault een agressievere strategie gaan hanteren. De motor van 2019 wordt geen doorontwikkeling van de huidige motor, maar een volledig nieuwe krachtbron. 'Een nieuwe motor met als basis de Spec-C motor van dit jaar', bevestigt Remi Taffin, hoofd van de motorenafdeling van de Franse fabrikant aan AutoHebdo. 'Het is niet iets heel bijzonders omdat we ieder jaar een nieuwe aandrijflijn produceren, maar we gaan wel wat verder. Als we ambitieus willen zijn, moeten we de motor opnieuw positioneren.' (Foto: Renault Sport Media)

1 reacties

  1. Braakbal

    Braakbal

    24 Oct 2018 om 21:23

    Cilinderinhoud berekenen ze ook anders bij Renault, wellicht gaat het daar fout. Cilinderinhoud = boring x Franse slag

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven