Like ons!
Update IIII | Albon 'gewoon' op officiële entry-lijst van de Formule E

Formule 1

Update IIII | Albon 'gewoon' op officiële entry-lijst van de Formule E

Red Bull-adviseur Helmut Marko zou Brendon Hartley in Mexico hebben medegedeeld dat hij na dit seizoen moet vertrekken bij Toro Rosso. De positie van de Nieuw-Zeelander staat haast het gehele seizoen al onder druk omdat zijn prestaties onder de maat zouden zijn.

Dat meldt Bild maandagavond. Volgens het Duitse boulevardblad is een serieus gesprek met Hartley over zijn vertrek de reden dat Marko en Red Bull-teambaas Christian Horner zondag te laat bij een interview zouden zijn aangeschoven.

'Albon op poleposition om stoeltje over te nemen'

‘Het fijne aan coureurs is, is dat ze zulke gesprekken vergeten wanneer ze hun vizier naar beneden doen en in de auto stappen’, lijkt Marko te hinten op een slechtnieuwsgesprek dat hij met Hartley voerde. Volgens Bild zou de Thaise Formule 2-coureur Alexander Albon topkandidaat zijn om het stoeltje van Hartley volgend seizoen over te nemen.

Update I 10.25 uur: ‘Toro Rosso ontkent vertrek Hartley, beslissing pas na dit seizoen’

Als gevolg van alle rumoer rondom een vertrek van Brendon Hartley bij Toro Rosso, zou het team hebben laten weten nog geen besluit genomen te hebben en dit pas te zullen doen na afloop van het seizoen.

RaceFans zou dat in gesprek met Helmut Marko bevestigd hebben gekregen. Voor de Grand Prix van Abu Dhabi zal er naar verluidt geen besluit worden genomen over het tweede zitje bij het Italiaanse team. Hartley zelf zou ook niet op de hoogte zijn geweest van het vertrek dat door Bild werd aangekondigd, meldt datzelfde medium. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Update II 11.26 - Albon in Abu Dhabi gepresenteerd

Volgens Motorsport Italië wordt Alexander Albon in Abu Dhabi officieel gepresenteerd als rijder van Toro Rosso. Hij is dan de tweede piloot die wordt bevestigd naast Daniil Kvyat.

Het aantrekken van Albon zou volgens de site niet alleen te maken hebben met zijn kwaliteiten. Red Bull is oorspronkelijk opgericht door Chaleo Yoovidhya, een Thaise ondernemer, en Albon is half Thais/Brits. De komst van de piloot zou de populariteit van Red Bull in Thailand flink kunnen vergroten.

Update III 11.40u, 16 november - Albon nog op entry-lijst Formule E

Vrijdag heeft de Formule E de officiële entry-lijst bekend gemaakt voor het seizoen 2018-2019. De naam van Alexander Albon prijkt nog 'gewoon' op die lijst.

Albon zou volgens de laatste berichten in Abu Dhabi gepresenteerd worden als coureur van Toro Rosso in 2019. Echter, Red Bull Racing moet daarvoor wel zijn contract hebben afgekocht. Deze lijst lijkt erop te hinten dat er nog geen deal is tussen Red Bull en Nissan over Albon.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven