Like ons!
'TD' Pierre Waché lacht: 'Bij Red Bull Racing worden Fransen nog nét niet gebasht'

Formule 1

'TD' Pierre Waché lacht: 'Bij Red Bull Racing worden Fransen nog nét niet gebasht'

Technisch directeur Pierre Waché heeft het als Fransman lang niet altijd even gemakkelijk bij Red Bull Racing. Door alle malheur met de Renault-motor wordt er her en der nog wel eens een sneer uitgedeeld.

Pierre Waché werd aan het begin van dit jaar gepromoveerd tot technisch directeur bij Red Bull Racing en net zoals andere topingenieurs is de Fransman zelden bij Grands Prix aanwezig, maar zorgt hij er vanaf de fabriek in Milton Keynes voor dat de RB14 en 15 verder doorontwikkeld worden.

'Of er in Milton Keynes Franse werknemers gebasht worden?', herhaalt Waché de vraag van AutoHebdo alvorens hij lachend antwoord. 'Nog nét niet.'

'In alle ernst, en dan kan ik alleen voor mezelf spreken want ik ben de enige Fransman op de fabriek, er worden weleens opmerkingen gemaakt, maar dat blijft binnen de perken hoor. Maar dat is op de fabriek. Hoe Rocky (Guillaume Rocquelin, track side engineer en voormalig engineer van Sebastian Vettel, red.) het op het circuit ervaart, weet ik niet.

Commando's

Waché snapt dat de beslissers binnen het team er voor gekozen hebben om te switchen van Renault naar Honda. 'We moeten wel', zegt de Fransman. 'Met Renault komen we niet verder dan onze huidige plaats in het kampioenschap. Als team willen we meer. Dat is het mooie aan Red Bull Racing. Hier heerst een mentaliteit zoals bij de commando's. Daarom gaat er niemand weg en staan we bij tegenslag achter elkaar. Het is heel interessant om hier te werken.' (Foto: Getty Images/Red Bull)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven