Like ons!
Prost onthult: 'Senna was niet gelukkig met zijn leven'

Formule 1

Prost onthult: 'Senna was niet gelukkig met zijn leven'

Een bezoek aan het circuit van Interlagos in het Braziliaanse Sao Paolo roept direct een associatie op aan de, volgens velen, beste coureur aller tijden: Ayrton Senna. Voormalig aartsrivaal Alain Prost onthult in de aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix meer over zijn gesprekken met de drievoudig wereldkampioen voorafgaand aan diens dood in mei 1994.

Voor de jongere lezers, het teamduel tussen Ayrton Senna en Alain Prost was eind jaren '80 de strijd tussen Lewis Hamilton vs Nico Rosberg XXL. Bij het dominante McLaren streden Prost en Senna hard met elkaar om de wereldtitels in 1988 en 1989. Prost vluchtte uiteindelijk naar Ferrari om aan de mentale kracht c.q. spelletjes van Senna en teambaas Ron Dennis te kunnen ontsnappen.

Nadat Prost in 1993 voor de vierde een laatste keer wereldkampioen was geworden bij Williams, het dominerende team van de begin jaren '90, en opgevolgd werd door Senna verbeterde de relatie in de winter van 1993/1994 aanzienlijk.

Telefoongesprekken

Prost werd een soort van vertrouweling van Senna. 'Hij belde zo'n twee keer per week', zei Prost eerder in de podcast Beyond the Grid. De Fransman heeft nooit iets onthuld over de gesprekken tussen de twee, maar breekt in de aanloop naar de Grand Prix van Brazilië het stilzwijgen.

'Ayrton was voor zijn dood niet gelukkig met zijn leven', tekent Motorsport-total.com op uit de mond van 'Le Professeur'. 'Hij maakte zich enorme zorgen over zijn veiligheid.' Volgens de Fransman was Senna, die het seizoen 1994 met twee uitvalbeurten was begonnen, verhard en teleurgesteld doordat hij er van overtuigd dat Benetton met Michael Schumacher illegale systemen gebruikte. 'Hij was plotseling een ander mens geworden', onthult Prost. 'Hij was nog steeds snel, maar anders. 'Deze mensen motiveren mij niet', zei hij tegen mij.' (Foto: Wiki Commons)

3 reacties

 1. Brakkie

  Brakkie

  8 Nov 2018 om 18:49

  Ok
 2. Sjoerd Valkering

  Sjoerd Valkering

  8 Nov 2018 om 14:06

  Sorry, moet beter. Aangepast.
 3. Brakkie

  Brakkie

  8 Nov 2018 om 13:38

  Is het nu zo moeilijk om het stukje tekst nog één keer door te lezen voordat je het plaatst. Wat een taal/spellingsfouten.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven