Like ons!
Motorsport: 'Mercedes laat controversiële velgen thuis'

Formule 1

Motorsport: 'Mercedes laat controversiële velgen thuis'

De velgen van Mercedes blijven de gemoederen bezig houden. Nadat de controversiële onderdelen in Mexico legaal werden verklaard door de stewards, zou er voorafgaand aan de race in Brazilië opnieuw een oordeel over de noviteit geveld moeten worden.

De essentie van 'velg-gate' is de technische vondst van Mercedes om de velgen te voorzien van koelgaten om hitte van de banden af te kunnen voeren. In eerste instantie werd deze vondst afgekeurd omdat een aerodynamisch effect zou hebben en mobiele aerodynamica is, met uitzondering van DRS, verboden.

Echter, Mercedes tekende beroep aan tegen die beslissing en kreeg in Mexico gelijk van de stewards. Wel werd toen besloten om voorafgaand aan elke Grand Prix een nieuwe beoordeling te maken. Dat wacht Mercedes, zo denkt de Italiaanse afdeling van Motorsport.com, niet af.

Geen reden voor risico

De Italianen redeneren dat Mercedes geen enkele reden heeft om risico te nemen met onderdelen op hun wagen die mogelijkerwijs een protest van een ander team uit zouden kunnen lokken. 'Lewis Hamilton is al wereldkampioen en het constructeurskampioenschap is binnen handbereik', schrijft de website. 'Het zou onverstandig zijn om verdere risico's te nemen met een onderdeel dat reglementair grijs gebied is.'

'Daarentegen zou het ook, als Mercedes net als in Mexico worstelt met het bandenmanagement, de serie overwinningen voorafgaand aan de race in de Verenigde Staten (België, Italië en Singapore, waar Mercedes ook met de nieuwe velgen reed, red.) in een ander daglicht stellen', besluit Motorsport Italië.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven