Like ons!
GP Nederland: 'Liberty hoopt op net zo'n oranje toestand zoals op Spa'

Formule 1

GP Nederland: 'Liberty hoopt op net zo'n oranje toestand zoals op Spa'

Deze week werd bekendgemaakt dat er in 2020 geracet gaat worden op een stratencircuit in Vietnam, een land zonder enige aantoonbare autosporttraditie. De keuze van Liberty Media om naar Hanoi af te reizen is dan ook volledig ingegeven voor geld. Toch zijn er, voor de Grand Prix van Nederland, hoopgevende voorbeelden van het tegenovergestelde.

Zo werd er in de jaren zeventig plotseling een Grand Prix van Brazilië georganiseerd. 'Dat kwam door de prestaties van Emerson Fittipaldi', zegt Autosportkenner Koen Vergeer tegen het Algemeen Dagblad. 'Die maakte als Braziliaan furore in Europa, dus moest er een race komen in zijn stad Sao Paulo. Toen vervolgens Nelson Piquet opkwam, verhuisde de race naar Rio de Janeiro en met de populariteit van Ayrton Senna werd het weer Sao Paolo.'

Races volgen populariteit rijders

En zo zijn er meer voorbeelden die een eventuele terugkeer van de Grand Prix van Nederland vooraf zijn gegaan. In de hoogtijdagen van Michael Schumacher werden er twee races per jaar in Duitsland verreden, waarbij de race op de Hockenheimring als Grand Prix van Duitsland geboekt stond en de race op de Nürburgring als de Grand Prix van Europa en zelfs eenmalig als Grand Prix van Luxemburg verreden werd.

Later, toen Fernando Alonso furore maakte in de Formule 1 verhuisde de Grand Prix van Europa naar Valencia om een tweede Grand Prix in Spanje mogelijk te maken. Dat biedt perspectief voor de Grand Prix van Nederland en Max Verstappen. 'De hoop van Liberty is natuurlijk dat ze er straks zo'n compleet oranje toestand krijgen zoals op Spa. Dat beeld wil je als product wereldwijd wel uitstralen', zegt ook Vergeer. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

1 reacties

 1. Jossebos

  Jossebos

  8 Nov 2018 om 16:51

  Zandvoort GP nl
  Assen GP Europa
  Natte droom

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven