Like ons!
Insider Nakajima: 'Honda gaat enorm profijt hebben van samenwerking met Red Bull'

Formule 1

Insider Nakajima: 'Honda gaat enorm profijt hebben van samenwerking met Red Bull'

Halverwege de jaren '80 was Satoru Nakajima de eerste Japanner die fulltime deel uit maakte van het Formule 1-startveld. Hij schopte het zelfs tot teamgenoot van Ayrton Senna. Nakajima kijkt hoopgevend vooruit naar een nieuwe glorieperiode voor Honda.

Honda leverde eind jaren '80 de beste motor van het Formule 1-veld aan het team van McLaren waarmee Ayrton Senna in 1988, 1990 en 1991 wereldkampioen werd. Enkele jaren daarvoor racete Senna bij het team van Lotus naast Satoru Nakajima, die hoopt dat Honda met Red Bull Racing oude tijden laat herleven.

Veel profijt

'Ik ben er zeker van dat Honda heel veel profijt gaat hebben van de samenwerking met Red Bull Racing', zegt Nakajima, die tegenwoordig teambaas is in de Japanse raceklasse Super Formula tegen AS. 'Sowieso leer je meer van een samenwerking met twee teams. Je krijgt met meer variabelen te maken en dat leert je veel over mogelijke oplossingen. Samenwerken met slechts één team en twee auto's stagneert de ontwikkeling. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven