Like ons!
Assen maakt circuit F1-proof ongeacht wat Zandvoort doet met F1-directie

Formule 1

Assen maakt circuit F1-proof ongeacht wat Zandvoort doet met F1-directie

Zandvoort lijkt aan het langste eind te gaan trekken om in 2020 een Formule 1-race te gaan organiseren in Nederland. Toch blijft men in Assen niet stil zitten, ook niet als het circuit in Noord-Holland definitief de race toebedeeld gaat krijgen.

Dat zegt voorzitter Arjen Bos tegen RTV Drenthe. 'We willen sowieso een Formule 1-licentie aanvragen. Daarvoor hebben we een zogenaamde Grade One status nodig. Daar moeten we wat kleine aanpassingen voor doen. Het gaat om een investering van iets minder dan één miljoen euro. We hebben maandag de investering geaccordeerd in de bestuursvergadering.'

Met dit geld gaat de Strubbenbocht verbreed worden en er zullen ook aanpassingen gedaan worden om de veiligheid te vergroten. Dit zal eind 2019 gaan gebeuren in de winter, ongeacht wat er in Zandvoort gebeurd. 'Er komen meer kerbstones en Tecpro Barriers (veiligheid barrières)', zegt Bos, die aangeeft dat dit ook nuttig is voor bijvoorbeeld de DTM, waar in juli in Assen wordt gereden in plaats van in Zandvoort.

2 reacties

 1. Braakbal

  Braakbal

  8 Nov 2018 om 15:33

  Mooi dat iedereen de F1 naar Nederland wil halen maar als ik zou moeten kiezen om er 1 te bezoeken dan is het Spa, zonder twijfel.
 2. landrover

  landrover

  8 Nov 2018 om 15:20

  Wat zouden ze er in assen van vinden dat . de TT naar zandvoort zou gaan net als de F1 wat een zielige mensen daar in assen laten we zorgen dat de F1 in nederland komt en niet elkaar de vliegen afvangen ik vindt het allemaal wat dubbel geld uit geven zorg er voor dat beide evenementen in nederland komen/blijven.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven