Like ons!
Coureurs gaan vergaderen over banden en kloof: ‘Races zijn zo niet leuk’

Formule 1

Coureurs gaan vergaderen over banden en kloof: ‘Races zijn zo niet leuk’

De Formule 1-coureurs gaan vrijdag vergaderen over de zorgen die ze hebben wat betreft de banden en de staat van het racen in Brazilië. De frustraties over het belang van bandenmanagement en het verschil tussen de topteams en de rest zouden bij een aantal zijn opgelopen.

Dat meldt Autosport donderdag. Naast de verhoogde afhankelijkheid van bandenmanagement willen de coureurs het ook hebben over de alsmaar groeiende kloof tussen de top drie teams en de rest van het veld.

'Hoe moet je op het podium komen als je een ronde achter ligt?'

Want dat is niet het enige. ‘Het zijn niet alleen de banden’, quote het medium Romain Grosjean, die voorzitter is van de zogeheten Grand Prix Drivers Association die de belangen van de coureurs behartigt. ‘Ik wil niet voor iedereen spreken, maar ik voel dat we onze feedback moeten geven en moeten proberen er iets meer aan te doen. Races zijn zo niet leuk.’

‘De nummer zes is in Mexico twee keer op een ronde gezet’, geeft de Fransman aan. ‘Hoe moet iemand in een auto uit het middenveld op het podium komen als ze een of twee ronden achter liggen?’

Het (volgens velen) te grote belang van bandenmanagement en de kloof tussen Mercedes, Ferrari, Red Bull en de andere teams zijn volgens veel mensen de oorzaken van een te voorspelbare Formule 1. De coureurs hopen met de meeting een duit in het zakje van de discussie te doen. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven