Like ons!
Update | Ricciardo heeft gridstraf te danken aan marshall in Mexico

Formule 1

Update | Ricciardo heeft gridstraf te danken aan marshall in Mexico

Daniel Ricciardo zou een gridstraf krijgen in Brazilië. De Red Bull-coureur heeft naar verluidt de turbo van zijn Renault-motor vervangen en moet daarom op Interlagos misschien een stuk verder naar achteren starten.

Dat meldt het Duitse Auto, Motor und Sport donderdagavond. Als de Australiër daadwerkelijk zijn turbo moet laten vervangen, wordt hij vijf plaatsen op de grid teruggezet na afloop van de kwalificatie.

Ricciardo kent een lastig einde van het seizoen 2018, dat voor hem toch al niet geweldig verliep. Zowel in Amerika als in Mexico viel hij uit met een motorprobleem en alleen in China en Monaco wist de coureur dit seizoen te winnen. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Update 14.14u - Gridstraf van Ricciardo bevestigd

Skysports meldt even na het beginnen van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië dat is bevestigd dat Daniel Ricciardo zijn turbo heeft vervangen. De Australier moet daarom zondag op de grid vijf plaatsen naar achteren.

Ricciardo hoefde niet vooraan te gaan staan bij de pitlane, wat doorgaans gebeurt voor coureurs die nieuwe onderdelen hebben, omdat er geen andere rijders zijn met motorupdates. De positie in de pitlane bepaalt of je voor of achter iemand mag starten die ook een gridstraf heeft.

Update 18.10u - Ricciardo heeft gridstraf te danken aan brandweer marshall in Mexico

Red Bull Racing heeft aan SkySports laten weten dat de reden dat Daniel Ricciardo dit weekend een nieuwe turbo nodig heeft een direct gevolg is van de uitvalbeurt van de Australiër in de Grand Prix van Mexico.

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez viel Ricciardo uit met een rokende motor. Daarom werd er door een marshall, die vuur onder de motorkap vermoedde, fanatiek met bluspoeder gespoten. Daardoor werd de turbo zodanig beschadigd dat deze niet meer te repareren was.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven