Like ons!
Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi

Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi

In Abu Dhabi zal het Formule 1-circus voor de laatste keer in 2018 zijn tenten opzetten. In het oliestaatje komt er een einde aan een seizoen waarin Lewis Hamilton weer wereldkampioen werd en Mercedes weer de constructeurstitel pakken.

De Grand Prix in het Midden-Oosten is er dit jaar een voor spek en bonen want alles in het wereldkampioenschap is al beslist. Toch zullen er nog genoeg coureurs zijn die zo hun reden hebben om de race te willen winnen.

Max Verstappen is er daar een van, nadat hij in Brazilië een mogelijke overwinning in rook op zag gaan na zijn aanvaring met Esteban Ocon. Naast de Nederlander zou Sebastian Vettel graag de overwinning pakken om zo de pijn van zijn verloren wereldkampioenschap een klein beetje te kunnen verzachten. En ook Valtteri Bottas zou nog graag een race willen winnen, omdat hem dat dit seizoen nog geen enkele keer is gelukt.

Grand Prix van Abu Dhabi 2017

Een jaar geleden boekte Bottas zijn derde, en voorlopig laatste, overwinning in zijn carrière op het Yas Marina Circuit. Teamgenoot Hamilton eindigde als tweede en Vettel completeerde het podium. Verstappen eindigde op de vijfde plaats, maar wel op gepaste afstand (lees: zo’n 46 seconden) van de Finse winnaar. Daniel Ricciardo vond in de twintigste ronde zijn Waterloo door een hydraulisch probleem.

Tijdsverschil Nederland en Abu Dhabi

Ook in de laatste race van het seizoen is er een tijdsverschil tussen Nederland en het land waarin de Grand Prix wordt verreden, al is het verschil wel kleiner dan met de races op het Amerikaanse continent. In Abu Dhabi is het drie uur later dan in Nederland, maar doordat de race daar tijdens zonsondergang plaatsvindt, wordt nagenoeg het Europese tijdschema aangehouden.

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi

Vrijdag 23 november

Eerste vrije training
10.00-11.30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
14.00-15.30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 24 november

Derde vrije training
11.00-12.00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
14.00-15.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 25 november

Race
14.10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven