Like ons!

Formule 1

Renault: 'Palmer blijft sowieso tot het einde van dit seizoen'

Renault Racing zegt niet van plan te zijn om Jolyon Palmer zijn zitje gedurende het seizoen af te laten staan aan een andere coureur. Het resultaat van de test van Robert Kubica van volgende week zou geen invloed hebben, en de resultaten van Palmer op de Hungaroring ook niet, zo meldt Motorsport.com. 

'We blijven Jo steunen en dat gaat niet veranderen', begint teambaas Abiteboul. 'Het is waar dat we Robert graag nog willen testen na alles wat we tot nu toe gedaan hebben. Natuurlijk hebben we getest met de 2012-auto, maar we hebben ook andere dingen gedaan, zoals medische checks en simulatorwerk waar ik verder niet over uit wil wijden', zegt de Fransman mysterieus. 

Abiteboul laat verder weten dat Kubica wel een optie is voor 2018. Echter hij moet dan wel goed door de tests komen. 'Robert zou een kandidaat voor 2018 kunnen zijn, maar voordat we hem echt gaan overwegen, moeten we beter bekijken hoe hij met de auto omgaat met meer downforce en vermogen. Het is duidelijk dat de auto’s waar hij tot nu toe in reed niet representatief zijn. Zelfs al doet hij het heel goed, wil dat niet zeggen dat we meteen voor hem kiezen, want er zijn meer zaken waar we rekening mee moeten houden', zei de teambaas over Kubica.

Palmer maakt sowieso dit seizoen af
Abiteboul heeft ook met Palmer gesproken om het wat vertrouwen te geven na alle speculaties in de media. 'Ik heb hem gezegd dat Robert op dit moment geen bedreiging vormt. We bekijken de opties voor 2018 en ook Jo kan een optie zijn voor volgend jaar. Dat heeft hij in eigen handen. Wat we doen met Robert heeft niets te maken met wat Jolyon dit weekend doet of zelfs na de zomerstop. Er zal zeker geen coureur gewisseld worden in Spa, zoals ik in enkele verhalen gelezen heb. Ik bevestig dat Jolyon in Spa rijdt en het plan is dat hij tot het eind van het seizoen blijft rijden. Jo en Robert zijn twee verschillende verhalen', aldus Abiteboul. 

Palmer heeft dit weekend de laatste kans om met punten op zak de zomerstop in te gaan, daar waar Kubica woensdag zijn opwachting kan maken in een heuse 2017-bolide. 

Naar boven