Like ons!
'Liberty Media bereikt akkoord met Formule 1-teams over nieuwe verdeling prijzengeld'

Formule 1

'Liberty Media bereikt akkoord met Formule 1-teams over nieuwe verdeling prijzengeld'

Otmar Szafnauer, teambaas bij Force India, verklaart tegenover Motorsport-total.com dat de Formule 1-teams een voorzichtig akkoord hebben bereikt met Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, over het jaarlijkse prijzengeld. Vooral voor Force India was dit onderwerp erg belangrijk.

'Er is veel gesteggel geweest', stelt Szafnauer. 'Vooral voor ons is de huidige regelgeving namelijk erg nadelig. Het punt is namelijk dat de regels aangeven dat een groot deel van het prijzengeld gaat naar teams die minstens twee jaar lang in de top-10 racen. Hiermee hoopt men te voorkomen dat er partijen zijn die maar voor één jaar een team willen runnen. Maar die regel is oneerlijk voor ons, aangezien we dit jaar zijn overgenomen, maar in principe hetzelfde zijn gebleven. We zouden dus ondanks onze goede prestaties van de afgelopen jaren geen extra geld krijgen.'

Liberty Media bereikt overeenstemming met Formule 1-teams

Nieuwe regelgeving, voorgesteld door Liberty Media, zou Force India moeten redden van het mislopen van veel geld. 'En we zitten op de goede weg', aldus de Roemeense teammanager. 'Er ligt nu een oplossing op tafel die het probleem op lost en waar iedereen het mee eens is. We moeten echter nog wachten totdat alles officieel wordt gemaakt en de details naar buiten kunnen komen.' (Foto: Force India F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven