Like ons!
Update | Hartley keert definitief terug bij Porsche; FE-debuut op de loer

Formule 1

Update | Hartley keert definitief terug bij Porsche; FE-debuut op de loer

Brendon Hartley moest na anderhalf seizoen in de Formule 1 vorige week afscheid nemen bij het team van Toro Rosso. De Nieuw-Zeelander moet plaatsmaken voor nieuw talent na een matig seizoen en dus zal hij op zoek moeten gaan naar nieuwe uitdagingen. Volgens Racer.com liggen die in de Formule E.

Voor zijn instap in de Formule 1 reed Hartley in de WEC, bij Porsche. Met het fabrieksteam van het Duitse automerk maakte hij een sterke indruk. Er werden namelijk twee kampioenschappen behaald en ook won Hartley de 24 uur van Le Mans. Zodoende heeft Hartley goede banden bij het racedepartement van het merk.

Hartley had al contact met Formule E-team van Porsche

Het is dan ook niet gek om te bedenken dat de toekomst van de coureur in de Formule E ligt. Vanaf volgend jaar zal Porsche namelijk met een fabrieksteam meedoen aan de in populariteit stijgende raceklasse. De eerdergenoemde website meent zelfs dat er al extensief contact is geweest tussen het management van Hartley en het Formule E-team van Porsche over een stoeltje voor volgend jaar.

Mocht Hartley naar de elektrische klasse vertrekken, zal hij niet de enige Formule 1-coureur zijn die dit pad bewandelt. Ook Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar namelijk in de elektrische scheurijzers.

Update | 19.50 uur (09-12-2018) - Hartley keert terug bij Porsche

Brendon Hartley keert terug bij Porsche, zo maakt het Duitse merk zelf bekend dit weekend. De Nieuw-Zeelander gaat zeer waarschijnlijk debuteren in de Formule E. 

De line-ups voor onder meer de GT-Series zijn dit weekend ook bekendgemaakt, maar daar maakte Hartley geen onderdeel van uit. Over de line-up voor de Formule E, zei Porsche Motorsport-chef Fritz Enzinger: 'De eerste coureur ligt al vast en zal binnenkort worden aangekondigd'. De verwachting is dat Hartley inmiddels de toezegging heeft gekregen dat hij in de elektrische raceklasse gaat debuteren. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)  

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven