Like ons!
AMS: Pers werd meermaals geteisterd door inbraken in Spanje

Formule 1

AMS: Pers werd meermaals geteisterd door inbraken in Spanje

Bij een evaluatie van het afgelopen Formule 1-seizoen meldde onze collega’s van Auto Motor und Sport dat er tijdens de vrijdagtrainingen van de Spaanse Grand Prix dit jaar inbraken zijn geweest in de auto’s van de aanwezige pers. De pers kreeg door de organisatie van de Grand Prix een apart parkeerterrein aangewezen om te parkeren en bij terugkeer van de tweede vrije training bleek dat bij nagenoeg alle auto’s enkele ruiten waren ingeslagen.

De onaangename ontdekking werd vervolgd met de onaangename mededeling dat autoverhuurbedrijf Herz weigerde de reparatiekosten voor de schade over te nemen. Volgens Herz was er geen verzekering voor dergelijke schade afgesloten en konden de journalisten niet op een terugbetaling rekenen, ondanks het politierapport dat zij hadden bijgeleverd.

Wintertest F1

Dit was overigens niet de eerste melding van inbraken bij auto op het circuit van Catalunya. Ook tijdens de wintertests van 2018 zijn er inbraken geweest in diverse auto’s. Een van de fotografen verloor hierbij al zijn meegenomen materiaal met een totale waarde van 20.000 euro. De organisatie van de Spaanse Grand Prix hebben aangekondigd volgend jaar de beveiliging te zullen verbeteren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven