Like ons!
Gasly bestudeert Max om te wennen aan nieuwe werkgever

Formule 1

Gasly bestudeert Max om te wennen aan nieuwe werkgever

Volgend seizoen rijdt Pierre Gasly naast Max Verstappen voor het team van Red Bull Racing. De Fransman gebruikte de bandentests van vorige week op het circuit van Yas Marina om alvast goed te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Gasly nam vooral de tijd om te bestuderen hoe Verstappen zijn werk doet en hoe hij met het team omgaat.

In gesprek met het Franse Auto Hebdo vertelde Gasly over zijn eerste ervaringen bij zijn nieuwe werkgever: 'Ik heb wat gesprekken gehad, vooral met mijn engineer om te bespreken wat we deze winter gaan doen, het werk in de simulator, hoe de voorbereiding gaat, zaken waar het team aan werkt. Ik ben vier uur langer op het circuit gebleven om Max aan het werk te zien, hoe hij omgaat het met team, de technische feedback die wordt gegeven aan de engineers, de briefing de dag erna, enzovoorts. Ook was dit de eerste keer dit jaar dat ik in de auto kon zitten, dus ik heb een stoeltje laten aanmeten.'

Eerst wennen aan de auto

Tijdens de tweedaagse testsessie van Pirelli, die enkel bedoeld was om de banden voor volgend seizoen te testen, kwam Verstappen in actie op de eerste dag, waarna Gasly de tweede dag de taken overnam. Aangezien het voor Gasly de eerste keer in de RB14 betekende was zijn aanpak iets anders dan die van zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot.

'In korte stints van zes a zeven ronden kon ik goed aan de auto wennen. Het stuur, de zitpositie, pedalen, de spanning… het koste me twee of drie stints om zo goed mogelijk aan de wagen te wennen voor de rest van de dag. Het was de eerste test om ons voor te bereiden op 2019. Qua aanpak was het niet anders dan wat ik gewend was. Aan de andere kant was het meer een voorbereiding dan daadwerkelijk testen. Als je de testcoureur bent is dit werk bedoeld voor het team. Als je weet dat je volgend jaar ook racet is dit ook voor jou belangrijk.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven