Like ons!
Formule 1-directie heeft goede hoop op behoud Britse GP na 2020

Formule 1

Formule 1-directie heeft goede hoop op behoud Britse GP na 2020

Na de Grand Prix van Brazilië verschenen er veel verontrustende berichten over de houdbaarheid van de Grands Prix in Groot-Britannië, Italië en het eerdergenoemde Zuid-Amerikaanse land. Men zou jaar in jaar uit moeite hebben om de race op de iconische circuits te bekostigen en een contractverlenging zou er niet inzitten.

Sean Britches, commercieel directeur van de Formule 1 heeft hierover tegen Sky Sports meer over verteld. De Brit geeft aan dat de toekomst van een Grand Prix op Silverstone zeker in gevaar is, maar dat er alle hoop is op een goede afloop.

'We hebben uitvoerig gesproken met het circuit en haar bestuur en het begint er steeds beter uit te zien', aldus Britches. 'We hebben hoop op een goede afloop. Silverstone is een prachtig circuit met een bak historie. Het zou zonde zijn om zoiets te zien verdwijnen op de Formule 1-kalender.'

Ook stratencircuit in Londen een optie

Mocht het niet lukken op Silverstone, is er voor het behoud van een Grand Prix in Groot-Britannië altijd nog een alternatief. 'Een stratenrace in Londen zou ideaal zijn. We zijn in gesprek met die stad, maar we zijn in gesprek met veel meer steden', nuanceert Britches. 

Eerder vandaag verscheen al het nieuws dat ook de mensen achter het circuit van Silverstone hoop hebben op een goede afloop van de onderhandelingen. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven