Like ons!
Marko wijkt uit naar Japan om Red Bull-talenten te ontwikkelen

Formule 1

Marko wijkt uit naar Japan om Red Bull-talenten te ontwikkelen

Toen afgelopen zomer bleek dat Toro Rosso volgend seizoen nieuwe rijders nodig had werd het angstvallig stil bij de Red Bull-familie. Normaalgesproken zouden deze moeten doorstromen uit het ontwikkelingsprogramma van Red Bull, maar niemand uit dit programma sprong er direct uit. Uiteindelijk behaalde Alexander Albon genoeg licentiepunten en is er een beroep gedaan op Daniil Kvyat, die eigenlijk al onder de Red Bull-paraplu verdwenen was en voor Ferrari werkte.

Dat moet anders, moeten ze bij Red Bull gedacht hebben, en hoofdverantwoordelijke Helmut Marko kwam in zijn zoektocht uiteindelijk uit bij de Japanse Super Formula. Niet geheel onbekend terrein; het is de raceklasse waar ook Pierre Gasly actief in was. 'We waren vorig jaar enorm onder de indruk van de prestatie en ontwikkeling van Pierre Gasly, dus we sturen ook een aantal andere coureurs naar de Super Formula volgend jaar', vertelt Marko aan Speed Week. 'De wagens zijn snel en het lijkt lastig om het beste uit je banden te krijgen, iets wat gelijk is met Europa. Over het algemeen is het een zeer indrukwekkend startveld en een goede leerschool voor de Formule 1.'

Familie in de Formule 1

Red Bull stuurt twee coureurs uit het ontwikkelingsprogramma naar de Japanse raceklasse: Dan Ticktum en Lucas Auer. Vooral de naam van Auer is opvallend, omdat hij al 24 jaar is en vorig jaar nog onder contract stond bij Mercedes in het DTM. 'We willen de carrière van Auer voortzetten’, aldus Marko, om vervolgens toe te geven dat ook ‘de nieuwe samenwerking met Honda een rol speelt’.

Aan talent zal het niet liggen bij Auer; hij is familie van de legendarische Formule 1-coureur Gerhard Berger. Marko dicht Auer dan ook een grote toekomst toe, maar ziet hem niet in 2020 in de Formule 1 rijden: 'Met alleen Super Formula kan hij niet de punten behalen die hij nodig heeft voor een Formule 1-licentie. Hij heeft meer nodig.'

Auer is overigens niet de enige coureur met een bekend familielid in de Formule 1. Naast coureurs levert Red Bull ook steun aan drie bolides waar Honda-motoren in liggen, waaronder aan de zoon van Red Bull-ontwerper Adrian Newey, Harrison Newey. 'We steunen de jonge Newey, maar hij is geen onderdeel van het Red Bull ontwikkelingsprogramma', legt Marko uit. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven