Like ons!
Teams moeten twee kilo aan gewicht winnen

Formule 1

Teams moeten twee kilo aan gewicht winnen

De FIA heeft het minimale gewicht van de bolide al verhoogd naar 743 kilogram, drie kilogram meer dan oorspronkelijk werd vastgesteld tijdens de FIA-vergadering rondom de Grand Prix van Bahrein begin april. Onze collega’s van Motorsport Italië hebben de reglementswijzigingen voor volgend jaar echter bij elkaar opgeteld en kwamen tot de conclusie dat de bolide volgend jaar niet drie kilogram, maar vijf kilogram meer zal gaan wegen.

De vijf kilogram die er volgend jaar bij komt zit in verschillende veranderingen. Zo wordt de auto langer en worden de benzinetanks groter om meer benzine bij zich te dragen. Ook worden de voorvleugel en achtervleugel breder en hoger, wat extra gewicht met zich meebrengt.

Risico op diskwalificatie

Normaal gesproken kan er gewicht worden gewonnen bij de coureur. Vanaf 2019 schrijven de reglementen echter een minimum gewicht van tachtig kilo voor aan de coureur. Indien een coureur minder weegt dan wordt er extra ballast op zijn auto toegevoegd om alsnog aan de tachtig kilo te komen. Coureurs die zwaarder wegen kunnen met de nieuwe aerodynamische onderdelen dus winst behalen door twee kilo af te vallen, maar bij de auto's van rijders die lichter zijn moet de winst worden gezocht in de auto zelf.

Gedurende de raceweekenden worden de bolides en de coureurs gewogen en moeten zij samen minstens 743 kilogram wegen. Zitten ze hieronder, dan volgt diskwalificatie. De teams zijn akkoord gegaan met de reglementswijzigingen en daarmee ook de veranderingen in gewicht. (Foto: FIA)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven