Like ons!
Ongelukkige Ferrari-monteur na acht maanden weer aan het werk

Formule 1

Ongelukkige Ferrari-monteur na acht maanden weer aan het werk

De Ferrari-monteur die tijdens de Grand Prix van Bahrein bij een pitstop van Kimi Raikkonen ernstig gewond raakte is na acht maanden herstel weer terug aan het werk. Francesco Cigarini zette een foto op Instagram waarin hij te zien is bij het hoofdkantoor van Ferrari, dat is versierd met kersverlichting.

Onder de foto zette hij de tekst: ‘Terug. Eerste dag scholing afgerond. Bedankt iedereen, dank aan mijn familie. Acht maanden herstel, het is tijd om door te gaan. Houdt de positieve gevoelens hoog.’

Tijdens de tweede pitstop van Raikkonen raakte Cigarini gewond. Een van de achterbanden van de Ferrari wilde niet loskomen, terwijl Cigarini klaar stond met de nieuwe band. Omdat het pitstopsysteem aangaf dat Raikkonen kon vertrekken zette de Fin zijn voet op het gas en reed daarbij over het linkerbeen van de monteur. De Italiaan liep een scheenbeen- en kuitbeenfractuur op en moest direct naar het ziekenhuis voor een operatie. Raikkonen stopte enkele meters verderop in de pitstraat en moest de race opgeven. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven