Like ons!
Perez: Ricciardo een mooie meetlat voor het middenveld

Formule 1

Perez: Ricciardo een mooie meetlat voor het middenveld

Daniel Ricciardo verruilt volgend jaar Red Bull Racing voor Renault F1 en maakt daarmee (naar verwachting) een stap van de voorkant naar het middenveld van de startgrid. Een interessante ontwikkeling, vind Sergio Perez, die verwacht dat de komst van de Australiër in het middenveld een extra uitdaging geeft voor zijn directe tegenstanders.

‘Ik vind het erg interessant dat Ricciardo de overstap maakt naar Renault. Als je een racewinnaar als Daniel in het middenveld hebt rijden dan is hij een uitstekende meetlat voor alle coureurs daar’, wordt Perez gequote op Speedweek.com. ‘Als het middenveld haar krachtmeting van 2018 behoudt dan kan Ricciardo een aantal mooie gevechten verwachten. Ik ben benieuwd hoe Daniel zal presteren, want ik denk dat hij het nog lastig kan krijgen tegenover Nico [Hulkenberg, red.] bij Renault.’

Hulkenberg

Ricciardo komt bij Renault F1 naast Nico Hulkenberg te rijden, die zich geen zorgen maakt over het succes van zijn nieuwe teamgenoot: ‘Ik maak me geen zorgen, het gaat een geweldige uitdaging worden, eentje waar ik naar uit kijk. Een meervoudig racewinnaar in het team hebben is zeer positief voor Renault. Hij kan ook de druk opvoeren om een betere auto neer te zetten. Ik zie het als een uitdaging om te strijden met een coureur als Ricciardo. Ik realiseer me dat het niet gemakkelijk zal worden om van hem te winnen. Maar ik weet ook dat ik me niet hoef te verschuilen.’ (Foto: Renault Sport Media)

1 reacties

  1. Shrek

    Shrek

    6 Dec 2018 om 19:23

    Hulkenberg - Ricciardo, zó benieuwd!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven