Like ons!
FIA deelt in 2019 meer punten uit om superlicentie te behalen

Formule 1

FIA deelt in 2019 meer punten uit om superlicentie te behalen

De FIA heeft de manier waarop punten kunnen worden behaald voor de superlicentie lichtelijk aangepast voor 2019. Zo zijn er meer punten te verdienen in het DTM en neemt Liberty Media bij de FIA Formule 3 de puntentelling over van haar voorganger, het Europese kampioenschap Formula 3. Over het algemeen zijn er in diverse raceklassen meer punten voor de superlicentie te verdienen dan vorig jaar, zo valt op te maken uit een overzicht opgesteld door Motorsport-Magazin.com.

Sinds 2016 moet iedere coureur die in de Formule 1 wilt rijden een superlicentie hebben. Met minder dan veertig punten kom je de Formule 1 niet in en alleen de resultaten van de afgelopen drie jaar tellen. Ook moet de rijder tenminste achttien jaar oud zijn, een regel die geïntroduceerd werd nadat Max Verstappen in 2014 op zestienjarige leeftijd zijn superlicentie al wist te behalen.

Formule-klasses

De Formule-klasses zijn nog altijd de beste manier om de Formule 1 in te komen. De nummer één, twee en drie van het eindklassement in de Formule 2 behalen direct de benodigde veertig punten, evenals de winnaar van de IndyCar-series. De grootste verandering zit hem in de komst van het FIA Formule 3-kampioenschap, wat de opvolger is van het Europese kampoenschap Formula 3, beter bekend als GP3. Zij nemen de puntverdeling over van hun voorganger, waar de winnaar van het kampioenschap dertig punten krijgt. Ook de rest van de top tien krijgt punten.

Tourwagens

Een andere verandering is te vinden in de tourwagens. Bij zowel de DTM als de Japanse Super GT krijgen de deelnemers die hoog eindigen in het kampioenschap meer punten dan voorheen. Zo krijgt de winnaar van het klassement nu twintig punten voor zijn superlicentie in plaats van vijftien. Bij de Australische raceklasse van de V8 Supercars krijgt de gehele top vijf van het kampioenschap meer punten. Bij de Amerikaanse raceklasse NASCAR blijft de puntverdeling hetzelfde.

Overige klassen

Ook in de sports cars-klasse zijn punten te winnen voor de superlicentie. De grootste raceklasse van de World Endurance Championship kent geen veranderingen, wel krijgt de winnaar van het LMP2-kampioenschap meer punten (twintig). Ook in het karten zijn punten te verdienen, maar voor 2019 veranderd hier niks in.

(Foto: FIA)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven