Like ons!
Wolff kraakt nieuwe aerodynamica: 'We hebben de vuile lucht achter auto al gecreëerd'

Formule 1

Wolff kraakt nieuwe aerodynamica: 'We hebben de vuile lucht achter auto al gecreëerd'

Toto Wolff heeft op een sponsorevenement van Hewlett Packard verklaard dat de nieuwe aerodynamica-regels voor 2019 waarschijnlijk niets gaan veranderen met betrekking tot de vuile lucht achter de auto's. Mercedes heeft het volgens hem al voor elkaar dat ze vuile lucht creëren achter de bolide. 

Door aanpassingen aan de voor- en achtervleugel hoopt het team van Ross Brawn dat er minder vuile lucht is en dat de auto's elkaar beter kunnen volgen zonder downforce te verliezen. Wolff zegt dus dat Mercedes die vuile lucht al heeft weten te creëren.

'Ze strijden tegen 2000 aerodynamica-experts in alle teams en ik denk dat we oplossingen hebben gevonden dat we de vuile lucht weer rond de auto kunnen bewerkstellingen. Het gaat niet veel veranderen', vertelde de teambaas van Mercedes op het evenement.

'Snelheidsverlies ook overboord'

Brawn en de zijnen hadden voorspeld dat de aanpassingen aan de vleugels ervoor zouden zorgen dat er minder downforce zal zijn en dat de auto's anderhalve seconde langzamer zullen zijn in 2019. Ook die theorie kan van tafel als het aan Wolff ligt. 'De geruchten die je in de paddock hoort is dat mensen dat al hebben hersteld'. Oftewel, volgens de Oostenrijker blijft het downforce-level en daarmee de snelheid gelijk. 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven