Like ons!
Vettel bij FIA-gala over wereldtitel in 2018: 'We waren ver weg'

Formule 1

Vettel bij FIA-gala over wereldtitel in 2018: 'We waren ver weg'

Sebastian Vettel heeft bij de persconferentie voor het FIA-gala in Sint-Petersburg gezegd dat achteraf gezien hij weinig kans heeft gehad op de wereldtitel. Het verschil tussen Mercedes en Ferrari was volgens hem toch te groot.

'Ten eerste wil ik zeggen dat het mooi is dat we in ieder geval weer voor het kampioenschap kunnen strijden', zegt de Duitser. 'De jaren na mijn laatste titel waren duidelijk niet goed. Het is mooi dat we de afgelopen jaren in een positie zitten dat we kunnen strijden voor overwinningen en iets te zeggen hebben in het kampioenschap.'

Mercedes te goed

Maar dit is nog niet genoeg volgens de Heppenheimer. 'Maar als je kijkt naar het kampioenschap over het hele seizoen, dan zijn we nog ver weg', vindt Vettel. 'Het zag er halverwege goed uit, en misschien ook met de races in Monza en Spa. Daarna hebben we een significante daling in de performance gehad wat het moeilijk maakte voor ons', aldus de Ferrari-rijder.

Fouten in ontwikkeling SF71-H

Ferrari heeft later in 2018 verklaard dat de achterstand onder andere kwam doordat de aerodynamica niet goed werd ontwikkeld op de auto. Ze hebben daarom later in het seizoen besloten om ontwikkeling van drie maanden aan de SF71-H er af te bouwen en weer opnieuw te beginnen. Dat hielp deels. (foto: Ferrari Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven