Like ons!
Wolff blikt terug: 'Het omslagpunt voor mij was Monza'

Formule 1

Wolff blikt terug: 'Het omslagpunt voor mij was Monza'

Toto Wolff heeft bij de persconferentie voor het gala van de FIA in Sint-Petersburg aangeven dat de overwinning van Mercedes in Monza voor een kantelpunt heeft gezorgd in de Formule 1 dit seizoen. Lewis Hamilton won daar op Italiaanse bodem, de thuis-Grand Prix van Ferrari.

Wolff: 'Er waren twee belangrijke momenten. Eerst dat we de Britse Grand Prix verloren, dat was erg moeilijk. De thuisrace van Lewis en wij zijn gevestigd in Brackley. Daarna verzamelden we alle energie en kwamen we sterker terug. Vervolgens kwam het omslagpunt in Monza. We waren in staat om in Italië te winnen.'

'Daarna kregen we een aantal GP's waar we erg sterk waren. Bijvoorbeeld in Singapore, wat normaal geen goede baan is voor ons. We hadden een goede auto daar en Lewis had een ongelooflijke ronde daar in de kwalificatie. Ik voelde dat het momentum onze kant op kwam', gaat Wolff verder.

Wolff kan pas genieten na het seizoen

Tot slot werd hem gevraagd of de teambaas van Mercedes genoten heeft van het seizoen? 'Nee', zegt hij stellig. 'Het is erg zwaar en je moet steeds zorgen dat je auto de beste is', vult hij een antwoord van hem die hij enkele weken geleden gaf aan. Toen zei Wolff dat de mate van stress erg hoog is gedurende het seizoen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven