Like ons!
Teams houden last-minute voorstel over kwalificatiebanden voor 2019 tegen

Formule 1

Teams houden last-minute voorstel over kwalificatiebanden voor 2019 tegen

Liberty Media en bandenleverancier Pirelli hebben nog na de Grand Prix van Abu Dhabi een voorstel op tafel gelegd om de bandenregels betreffende de kwalificaties flink aan te passen. Dit last-minute voorstel is echter door de Formule 1-teams van tafel geveegd.

Nog voor het 2019-seizoen wilde de organisatie van de Formule 1 een fundamentele regel aanpassen. Men zou namelijk de regel willen schrappen dat teams die Q3 hebben gehaald, de race moeten starten op de gebruikte bandenset van Q2. Dit plan is echter van tafel geveegd door de teams. Omdat de regels voor volgend seizoen eigenlijk al vast stonden, was een unanieme meerderheid nodig. Echter is er minstens één team tegen het schrappen van de regel geweest, meldt RaceFans

'Wij denken dat het schrappen van deze regel er voor zorgt dat teams graag door Q2 willen komen', verklaart Mario Isola, directeur van Pirelli. Dit seizoen waren er namelijk een aantal momenten waarop teams in het tweede deel van de kwalificatie namelijk expres binnen bleven, om zo een vrije bandenkeuze te hebben in ruil voor enkele plekken achterstand op de grid. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven