Like ons!
Wolff over Formule 1: 'Populairder dan Olympische Spelen'

Formule 1

Wolff over Formule 1: 'Populairder dan Olympische Spelen'

Met de overname van de aandelen van Bernie Ecclestone door Liberty Media ontstond het doel voor de Formule 1 om transparanter en toegankelijker te worden voor de wereld. De koningsklasse van de autosport werd gezien als een Europese sport, een beeld dat steeds meer verdwijnt nu er steeds vaker races op de kalender buiten het Europese continent plaats vinden.

Mercedes-teammanager Toto Wolff is van mening dat de Formule 1 al enorm groot is. Groter dan de Olympische Spelen zelfs, vertelt hij aan het economisch katern van Corriere della Sera: ‘Formule 1 is een goede investering, want de vraag is groter dan het aanbod. F1 is een populairdere sport dan de Olympische Spelen, maar er zijn maar tien teams in het deelnemersveld, dus het is moeilijk om mee te doen. De vraag naar de sport stijgt, dus er is gemakkelijk een markt voor te creëren.’

Formule 1 grootste sport na voetbal

Voetbal wordt wereldwijd nog altijd gezien als de grootste sport, maar volgens Wolff komt de Formule 1 daar vlak achter. En met de komst van de F1 Esport Series is daar ook nog eens een gigantische groeimogelijkheid bijgekomen. ‘Voetbal is een massaal fenomeen en dan komen wij. En we hebben gigantische groeimogelijkheden zoals eSports: je hebt geen idee hoe veel jonge mensen de races zijn gaan volgen naar aanleiding van videospelletjes’, aldus Wolff. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven