Like ons!
Toro Rosso-teambaas ontevreden met seizoen, 'maar Honda-motor was goed'

Formule 1

Toro Rosso-teambaas ontevreden met seizoen, 'maar Honda-motor was goed'

Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, is ontevreden over het afgelopen seizoen met zijn renstal. De oud-teambaas van Max Verstappen stelt dat er te weinig punten zijn behaald en bovendien zou de auto te wisselvallig presteren. Wel is men tevreden met de nieuwe motor van Honda.

'Aan het begin van het seizoen had ik al hoge verwachtingen van Honda', stelt Tost in gesprek met Racer. 'Gelukkig zijn die verwachtingen ook omgezet in positieve resultaten, wat betreft de krachtbron. Natuurlijk was het voor beide partijen geen makkelijke opgave, want er was veel onderzoekswerk te verrichten, maar uiteindelijk hebben we onze doelen met Honda bereikt.'

Problemen met aerodynamica en chassis zorgden voor teleurstellingen

Desondanks werden de doelstellingen wat betreft de WK-punten niet behaald. Volgens Tost is dit echter niet de oorzaak van de motor. 'We moeten de snelheid van de auto verbeteren. We zijn bij lange na niet tevreden over de aerodynamica en ook de chassis was te inconsistent. We weten waar de problemen liggen, dus het wordt een productieve winterstop', aldus de manager van het dochterteam van Red Bull Racing. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven