Like ons!
McLaren-eigenaar heeft geen spijt van breuk met Honda: 'Het liep gewoon niet'

Formule 1

McLaren-eigenaar heeft geen spijt van breuk met Honda: 'Het liep gewoon niet'

Het is geen geheim dat Honda veel progressie heeft geboekt het afgelopen jaar. De motorleverancier van Toro Rosso, en volgend jaar ook Red Bull, heeft veel kunnen bijschaven en zijn hard op weg om een competitieve krachtbron te leveren. Toch is voormalig klant McLaren niet rouwig om de scheiding tussen de twee partijen in 2017.

Sjeik Mohammed bin Essa Al Khalifa, eigenaar van McLaren, doet tegenover Motorsport.com zijn bevindingen van de hand als het gaat om de samenwerking tussen zijn equipe en de Japanse motorfabrikant. 'We dachten dat we Honda nodig hadden om ons team een nieuwe toekomst in de blazen, maar dat verliep een beetje anders. We hebben veel respect voor Honda, maar het liep gewoon niet tussen ons, dus we moesten onze conclusies trekken.'

McLaren heeft geen spijt van beslissing

De breuk met Honda kostte McLaren zo'n 100 miljoen dollar, een flinke kostenpost. 'Het was inderdaad een hele dure beslissing. Maar het was in het belang voor het welzijn van het hele bedrijf op lange termijn. We hebben er zeker geen spijt van.' (Foto: McLaren F1 Team)

1 reacties

  1. bullfrog

    bullfrog

    19 Dec 2018 om 10:42

    gelukkig rijden ze met Renault wel vooraan , oh nee dat was Red Bull, volgend jaar beter met de slechtste motor van de grid , maar McLaren en Renault passen wel bij elkaar twee arrogante teams. het is nooit hun schuld . MCL moet een bouwbedrijf als sponsor zoeken hun auto's rijden als bakstenen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven