Like ons!
Forbes: 'Formule 1 verliest vijf miljoen Britse kijkers door nieuwe TV-deal'

Formule 1

Forbes: 'Formule 1 verliest vijf miljoen Britse kijkers door nieuwe TV-deal'

Volgend jaar zijn vele miljoenen Britse Formule 1-kijkers de dupe van nieuwe contracten tussen de Formule 1 en haar uitzenders. Forbes berekende dat een veranderend uitzendschema in Groot-Brittannië gaat zorgen voor een groot verlies aan kijkers. 

De afgelopen jaren waren er in Groot-Brittannië twee zenders die de Formule 1 uitzonden, namelijk Channel 4 en Sky Sports. Waarbij Channel 4 volledig gratis is, moeten Sky Sports-kijkers maandelijks een flink bedrag op tafel leggen voor een abonnement. Echter lijken de profiteurs van het gratis TV-kanaal nu de dupe te worden van nieuwe contracten in de mediawereld.

Door nieuwe afspraken zal Channel 4 vanaf volgend seizoen slechts één race live mogen uitzenden, in plaats van tien. Dit zorgt ervoor dat veel niet-betalende racefans de koningsklasse van de autosport niet meer kunnen volgen. Niet voor iedereen is de nieuwe TV-deal per 2019 een deceptie: Zowel Sky Sports als de Formule 1 zelf zouden er flink op vooruit gaan. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven