Like ons!
Spa waarschuwt: 'Nederlandse regering moet echt geld bijdragen aan GP op Zandvoort'

Formule 1

Spa waarschuwt: 'Nederlandse regering moet echt geld bijdragen aan GP op Zandvoort'

Mocht er in Nederland een Grand Prix georganiseerd worden, is men er bij gebaat om hier volop de Nederlandse regering bij te betrekken. Stein de Boever, Sales Director & Event Coördinator van de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps, meent dat de financiële bijdrage van de overheid cruciaal is vanwege omstreden regels van Liberty Media.

In een podcast bij BNR legt De Boever allemaal uit wat er zoal komt kijken bij het organiseren van een Grand Prix. Daarmee benadrukt de Belg dat een geldbijdrage van de regering noodzakelijk is. 'Als je kijkt naar hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld je uitgeeft maak je als circuit verlies. De fee die je aan de FOM (Formula One Management, red.) moet betalen is meer dan 20 miljoen en zelf verdien je maar 15 miljoen aan tickets en hospitality. Een gat van 5 miljoen dus, die door de regering opgevuld dient te worden.'

Die 5 miljoen zouden op het eerste gezicht makkelijk te overbruggen moeten zijn met het aantrekken van sponsoren, maar De Boever zegt dat dat volgens de regels niet mag. 'Het geld dat binnenkomt van grote sponsoren bij een Grand Prix gaat rechtstreeks naar de FOM. Een circuit mag daar niet direct van profiteren. Dat is één van de regels die in het reglementenboek met meer dan 1000 pagina's staat. De Nederlandse regering zou dus ook net als in België moeten bijdragen om het plaatje in Zandvoort compleet te maken.'

Liberty Media eist precisie tot in de puntjes

De woordvoerder van het Belgische circuit vertelt het radiostation dat de regels die bij een Grand Prix komen kijken erg nauw zijn. 'Men denkt echt overal aan. Het is een enorme opgave om aan al hun eisen te voldoen. Zo moeten er bijvoorbeeld specifieke materialen klaarliggen in de omliggende ziekenhuizen, mogen elektriciteitskabels maar op enkele plekken hangen en moeten alle oppervlaktes van de tribunes en fanzones gemeten worden. Een hele klus.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. RogerEdam

    RogerEdam

    28 Dec 2018 om 20:24

    Weer geld ten koste van de belastingbetaler. Als Noordhollander zeg ik dan toch maar..... doe maar Assen, daar zijn ze er beter klaar voor en is de infrastructuur (om er te komen en gaan) veel beter.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven