Like ons!
Update | Wehrlein reageert op rol bij Ferrari: 'Er is nog niets rond'

Formule 1

Update | Wehrlein reageert op rol bij Ferrari: 'Er is nog niets rond'

Pascal Wehrlein wordt naar verluidt de nieuwe ontwikkelingscoureur van Ferrari, zo melden verschillende media dinsdag. De 24-jarige Duitser stond tot vorig jaar onder contract bij Mercedes, maar doordat er zowel in de Formule 1 als de DTM geen plaats meer was, werd in overleg zijn contract ontbonden.

Nu zou de Duitser met Mauritiaanse roots dus bij concurrent Ferrari aan de slag gaan. De Scuderia heeft de komst van Wehrlein nog niet bevestigd. Vorig jaar waren Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi nog ontwikkelingscoureur in Maranello.

Wehrlein reed in 2016 en 2017 als racecoureur in de Formule 1 voor respectievelijk Manor en Sauber. In zijn debuutjaar scoorde hij het eerste en enige punt van zijn team, bij Sauber behaalde hij er vijf. Komende weekend maakt Wehrlein zijn debuut in de elektrische Formule E.

Update 8.20 uur - Wehrlein bevestigt gesprekken met Ferrari

Pascal Wehrlein erkent dat hij met Ferrari in gesprek is over een rol als simulatorrijder. Hij kan de deal echter nog niet bevestigen. 'De status is dat we in gesprek zijn, maar dat er nog niets rond is', zegt de Duitser in een interview met Motorsport-Magazin.com.

'Eén van de redenen waarom ik voor Formule E heb gekozen is dat je daardoor ook nog jobs in andere kampioenschappen kan accepteren', vervolgt de piloot. 'Dit met Ferrari zou een goede kans voor mij zijn.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven