Like ons!
Ocon over kritiek na botsing met Verstappen: 'Ik luister altijd'

Formule 1

Ocon over kritiek na botsing met Verstappen: 'Ik luister altijd'

Eén van de meest besproken momenten van afgelopen seizoen zal ongetwijfeld de botsing tussen Max Verstappen en Esteban Ocon zijn tijdens de Grand Prix van Brazilië. Raceleider Verstappen werd in de rondte getikt door achterblijver Ocon, waardoor de Nederlander de race uiteindelijk verloor.

Na afloop was er veel kritiek op het optreden van Ocon. Zo omschreef voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve de actie van de Fransman als 'schandalig' en 'belachelijk' en vond hij het terecht dat Verstappen na afloop een duw uitdeelde aan de Force India-coureur. Die kritiek is ook bij Ocon terecht gekomen, die in een interview met het Franse Auto Hebdo aangeeft graag met de Canadees over het ongeval te hebben willen praten tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

‘Ik heb het commentaar van Jacques gehoord en ik wilde met hem in gesprek gaan in Abu Dhabi, maar we vonden niet de tijd om elkaar te ontmoeten’, laat Ocon weten. ‘Hij heeft zijn mening en ik heb respect voor hem. Ik luister altijd naar de critici en leer ervan. Daarnaast heb ik meer dan veertig races gereden in de Formule 3, de GP3 en de Formule 1 zonder schade te rijden. Ik denk niet dat ik een coureur ben die vaak botst.’

‘Zit niet bij Mercedes om Bottas te vervangen’

Vorig jaar reed Esteban Ocon nog voor het team van Force India en diens opvolger Racing Point, maar voor aankomend seizoen is hij in dienst van Mercedes AMG als testcoureur. Daar heeft Valtteri Bottas een racezitje voor 2019, al is er veel kritiek op het presteren van de Fin ten opzichte van zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas zou nog één seizoen de kans krijgen zijn waarde voor het team te bewijzen, al heeft teammanager Toto Wolff de druk bij de Fin al opgevoerd door uit te spreken dat hij Ocon achter de hand heeft.

Ocon zelf, die net als Bottas onder het management van Wolff valt, heeft het zitje bij de huidige wereldkampioen echter niet aangenomen met het doel voor ogen om Bottas uit het team te werken: ‘Ik luister niet naar alles wat er over hem gezegd wordt. Ik ben hier om mijn werk te doen en een racezitje te vinden in de toekomst.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven