Like ons!
Opnieuw problemen voor Bottas; persoonlijke hoofdsponsor stopt ermee

Formule 1

Opnieuw problemen voor Bottas; persoonlijke hoofdsponsor stopt ermee

Financiële problemen dreigen voor Valtteri Bottas. De Fin heeft zijn persoonlijke hoofdsponsor, Wihuri, verloren. Het bedrijf, dat financiële diensten levert, besloot onlangs om te stoppen met de sponsoring van Formule 1. Dat meldt het Finse Ilta-Sanomat

Wihuri staat de teamgenoot van Lewis Hamilton al bij sinds de Fin zijn eerste sporen in de autosport verdiende. Ook na zijn transfers naar Williams en Mercedes bleef het handelshuis hem trouw. Het vermoeden bestaat nog altijd dat Wihuri Bottas in 2017 financieel flink heeft bijgestaan om zich bij Mercedes in te kopen. Het zou gaan om 'enkele miljoenen'. 

Volgende klap voor Bottas

Antti Ilmari Aarnio-Wihuri, voormalig coureur, teameigenaar en eigenaar van Wihuri: 'Dat klopt, we gaan niet met elkaar verder. Wat betreft de reden van de breuk, we hebben besloten dat het simpelweg te duur was.' De beslissing van Wihuri is een grote klap voor Bottas, die eerder al kritiek kreeg van Toto Wolff.

De teambaas van Mercedes vertelde Bottas onlangs al dat hij beter zal moeten presteren in 2019 om ook in 2020 voor de Silver Arrows te mogen rijden. 'Valtteri weet precies waar hij volgend jaar moet staan', sprak Wolff destijds. (Foto: Mercedes AMG F1)

1 reacties

  1. J@@P

    J@@P

    9 Jan 2019 om 20:24

    Langzaam maar zeker richting uitgang ...
    Hopelijk geen Ocon als vervanger ... dat zou echt van de regen in de drup zijn!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven