Like ons!
Voormalig opleidingshoofd Ferrari hoopt op eerlijke behandeling: 'Leclerc wilt direct winnen'

Formule 1

Voormalig opleidingshoofd Ferrari hoopt op eerlijke behandeling: 'Leclerc wilt direct winnen'

Charles Leclerc zal in 2019 eerst de kans krijgen om te wennen aan zijn nieuwe werkgever Scuderia Ferrari, maar als zijn Italiaanse werkgever hem direct hetzelfde materiaal geeft als zijn teamgenoot Sebastian Vettel dan zou de Monegask het de Duitser wel eens direct moeilijk kunnen maken. Dat is de mening van Massimo Rivola, voormalig hoofd van het opleidingsprogramma bij Ferrari.

Leclerc komt over van Alfa Romeo Sauber en maakte daar in zijn debuutseizoen al furore. Zijn goede prestaties leverde hem een stoeltje op bij Ferrari en velen verwachten dat hij het zijn nieuwe teamgenoot Sebastian Vettel direct moeilijk kan maken. Een gewaagde uitspraak, aangezien Vettel al vier jaar bij Ferrari in dienst is en evenveel wereldtitels op zijn naam heeft staan binnen de Formule 1.

Ook Rivola verwacht dat Leclerc direct de strijd aan kan gaan met Vettel en hoopt dat de rijders een eerlijke en gelijke kans krijgen binnen het team. ‘Ik geloof en hoop dat Ferrari beiden dezelfde kansen geeft, en dat de beste zal overwinnen. Er is geen twijfel over mogelijk dat 2019 wordt gezien als een leerjaar voor Charles, maar je kan er zeker van zijn dat hij direct zal proberen te winnen’, voorspelt Rivola tegenover La Gazetta dello Sport.

'Dezelfde verbolgenheid als Alonso'

Volgens Rivola lijken Leclerc en Vettel niet heel veel op elkaar. De Monegask zou meer weg hebben van Fernando Alonso, waar Rivola mee samen heeft gewerkt tijdens zijn debuutjaar bij Minardi. ‘Ik kreeg de kans om met Sebastian te werken toen hij voor het eerst bij Toro Rosso reed, en met Alonso in zijn debuutseizoen bij Minardi. Het is Fernando die dezelfde verbolgenheid heeft als Charles in de kwalificatie, en dezelfde mogelijkheid om altijd geweldige resultaten neer te zetten.’

Rivola is niet de eerste die zich zo openlijk voor Leclerc uitspreekt. Ook voormalig Ferrari-coureur en wereldkampioen Mario Andretti ziet het in de Monegask zitten, al betwijfelde de Amerikaan of dit wel het juiste moment was voor Leclerc. Daarmee doelde hij op de aanwezigheid van Vettel; mocht Leclerc meekunnen met de Duitser, dan is er geen duidelijke verdeling van eerste en tweede rijder. (Foto: Alfa Romeo Sauber F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven