Like ons!
Renault wil in 2021 met eigen opleidingscoureur rijden

Formule 1

Renault wil in 2021 met eigen opleidingscoureur rijden

Het Formule 1-team van Renault F1 wil voor 2021 een racecoureur contracteren die uit het eigen ontwikkelingsprogramma komt. Het hoofd van het ontwikkelingsprogramma, Mia Scharizman, laat weten dat alles binnen de academie tot dusver volgens plan verloopt.

Net als vele andere Formule 1-teams heeft ook Renault haar eigen ontwikkelingsprogramma, waarin jonge coureurs worden opgenomen en klaargestoomd voor de Formule 1. De academie van de Fransen bestaat in zijn huidige vorm sinds 2016 en bevat onder andere Jack Aitken uit de Formule 2, Max Fewtrell uit de Formule Renault Eurocup en uit Anthoine Hubert uit de GP3. Aitken testte vorig seizoen al enkele malen voor het Formule 1-team en wordt gezien als de voornaamste kandidaat voor 2021.

Opleidingshoofd Sharizman laat aan GPToday weten: ‘De doelstelling van de academie is altijd voor de lange termijn geweest; om in 2021 een coureur uit het programma in een Formule 1-zitje te hebben. We zetten kleine stapjes en op dit moment gaan we ons doel halen. Rijders beginnen bepaalde prominente rollen binnen het team te vervullen en dit zal blijven groeien.’

Het huidige veld kent al veel opleidingscoureur

Aankomend seizoen zal het Formule 1-team van Renault met coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg aan de start verschijnen. Het contract van zowel de Australiër als de Duitser loopt na 2020 af, waardoor de mogelijkheid er voor Renault is om in het jaar daarop met een coureur uit de eigen opleiding te rijden. Volgens Sharizman ligt het programma op koers om dit te bewerkstelligen: ‘De timing met de coureurs die we hebben klopt, het niveau van racen waar ze volgend jaar en het jaar daarop voor staan ingeschreven, waardoor het doel voor de lange termijn bereikbaar blijft.’

Het huidige Formule 1-veld kent veel coureurs die uit een academie van een Formule 1-team komen. Zo rijdt Charles Leclerc bij Ferrari nadat hij twee jaar geleden nog actief was in hun opleidingsprogramma en heeft Pierre Gasly na het succesvol doorlopen van de opleiding bij Red Bull nu ook een racezitje bij het Formule 1-team. Hetzelfde geldt voor Lando Norris bij McLaren en Alexander Albon bij Scuderia Toro Rosso. George Russell volgde zijn opleiding bij Mercedes en rijdt volgend jaar voor Williams, terwijl Antonio Giovinazzi uit het ontwikkelingsprogramma van Ferrari komt en in 2019 in actie zal komen voor het Formule 1-team van Alfa Romeo Sauber. (Foto: Renault Sport Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven