Like ons!
Rosberg onthult geheim van de smid: ‘Ik zorgde dat Lewis zijn motivatie niet vond’

Formule 1

Rosberg onthult geheim van de smid: ‘Ik zorgde dat Lewis zijn motivatie niet vond’

In een terugblik op het enigszins teleurstellende seizoen van Sebastian Vettel in 2018 onthult Nico Rosberg het geheim waardoor hij Lewis Hamilton twee jaar eerder wist te verslaan en wereldkampioen werd. Rosberg zorgde ervoor dat hij de leiding nam, waardoor Hamilton zijn motivatie niet kon vinden.

In gesprek met het Italiaanse Autosprint kijkt Rosberg terug op het seizoen van Vettel. De Ferrari-coureur won de twee openingsraces van 2018 nog in Australië en Bahrein, maar een aanrijding met Max Verstappen in de Grand Prix van China leek het begin van een seizoen vol pech voor de Duitser. Vettel eindigde uiteindelijk als tweede in het eindklassement.

‘Lewis lijkt altijd zijn wil op te willen leggen’

Rosberg herkent de pech van Vettel uit zijn eigen tijd in de Formule 1. ‘Ik weet niet wat er precies bij hem gebeurde, maar in deze sport lijkt soms alles de goede kant op te gaan en dan heb je maar één foutje nodig om je omlaag te brengen waardoor je het vertrouwen verliest. En dan gaat alles mis. Datzelfde gebeurde mij in 2015 met Hamilton’, herinnert de Duitser zich, waarna hij het jaar daarop de leiding pakte en wereldkampioen werd.

‘Ik moest mijn attitude aanpassen met Lewis. Ik besloot dat ik degene moest zijn die het spel leidde’, vertelde Robserg over die tijd. ‘Lewis lijkt altijd zijn wil op te willen leggen, maar ik pakte de leiding waardoor hij niet in staat was zijn motivatie te vinden. En ik won.’

‘Seb zal perfect moeten zijn als hij wil slagen’

Terugkijkend naar Vettel hoopt Rosberg dat zijn landgenoot volgend jaar wel weer een goed seizoen heeft, al erkent de Duitser ook dat de nieuwe teamgenoot van Vettel, Charles Leclerc, voor een hele kluif kan gaan zorgen: ‘Vettel zal uit moeten kijken, want Leclerc is erg sterk en hij zal niet langer het comfort van Raikkonen naast zich hebben. Nu wordt alles anders, Seb zal perfect moeten zijn als hij wil slagen.’

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven