Like ons!
Nicolas Todt: ‘Verstappen heeft ook fouten gemaakt’

Formule 1

Nicolas Todt: ‘Verstappen heeft ook fouten gemaakt’

Het Duitse Speedweek zoekt uit of Formule 1-coureurs tegenwoordig op een te jonge leeftijd debuteren in de koningsklasse van de autosport. Ze geven onder meer het woord aan zaakwaarnemer Nicolas Todt, die al snel verwijst naar de Formule 1-prestaties van Max Verstappen.

Nicolas Todt heeft Verstappen duidelijk hoog zitten, maar geeft aan dat niemand perfect is, hoe goed ze ook presteren op het circuit. ‘Max Verstappen heeft ook fouten gemaakt, zelfs bij Red Bull Racing. In het echte leven zijn er geen superhelden’, geeft de zoon van FIA-directeur Jean Todt aan als hem wordt gevraagd waarom het vaak fout gaat met jonge coureurs in de Formule 1.

‘Coureurs tegenwoordig beter voorbereid dan vroeger’

In de discussie rondom jonge coureurs in de Formule 1 wordt al snel gekeken naar Max Verstappen. De Nederlander maakte na slechts één jaar actief te zijn geweest in een lagere Formule-klasse de overstap naar de koningsklasse van de autosport. Naar aanleiding van de jonge leeftijd waarop Verstappen debuteerde heeft de FIA dan ook de reglementen hieromtrent aangepast. Zo moeten coureurs tegenwoordig 18 jaar zijn en een minimaal aantal van veertig punten op hun superlicentie hebben.

Todt is het in de discussie eens dat coureurs steeds vroeger naar de Formule 1 komen, maar ziet wel een verschil met het verleden. ‘Het is waar dat coureurs steeds eerder naar de Formule 1 komen. Maar ik denk ook dat ze beter voorbereid zijn dan twintig jaar geleden. Neem alleen al de conditie. In die tijd hadden we een extreem goed afgetrainde Michael Schumacher. Tegenwoordig hoef je een coureur niet meer te vertellen dat ze zich fysiek moeten voorbereiden. Dat doe je zelf.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven