Like ons!
Formule 1 ontwikkelt inhaalsimulator om races spannender te maken

Formule 1

Formule 1 ontwikkelt inhaalsimulator om races spannender te maken

De Formule 1 heeft volgens Pat Symonds de eerste inhaalsimulator ooit gecreëerd. Hiermee hoopt de sport de kwaliteit van de races te verbeteren. Layout’s van circuits kunnen hiermee worden verbeterd, aldus de Brit.

Het was volgens Symonds niet makkelijk om zo’n tool te creëren. ‘Het is erg complex om te maken’, zegt hij op de Autosport International Show, waar Motorsport.com hem citeert. ‘Het duurt uren om een rondje te doen. Het geeft een goed beeld van de auto en kijkt onder meer naar de kenmerken van de band.’

'Er kan 'close' worden geracet in Vietnam'

De Formule 1 wil de tool gebruiken om nieuwe circuits te ontwerpen en bestaande banen aan te passen. Bij het ontwerp van stratencircuit in Hanoi, waar volgend jaar de eerste Grand Prix van Vietnam wordt verreden, wordt de techniek voor het eerst toegepast.

‘Ik denk dat we snappen wat er nodig is om er goed te kunnen racen’, zegt Symonds. ‘Ik verwacht dat het een fantastisch circuit wordt en dat het geweldige elementen heeft. Er kan echt 'close' worden geracet.’ (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven