Like ons!
Marko vond Montoya een luie coureur: 'Na vier dagen gaf hij beoordeling van alle McDonald's'

Formule 1

Marko vond Montoya een luie coureur: 'Na vier dagen gaf hij beoordeling van alle McDonald's'

Helmut Marko en Juan Pablo Montoya waren kortgezegd niet de beste vrienden toen ze met elkaar samen werkten in 1997. De instelling van Montoya deugde niet volgens de talentscout. 'Ik heb nog nooit zo'n luie coureur gehad op het gebied van conditie', zegt Marko nu tegen Motorsport-total.com over de destijds 22-jarige Colombiaan.

Montoya reed voor RSM Marko in de F3000. 'Na vier dagen gaf hij me een beoordeling van alle McDonald's in Graz', vertelt de destijds verbaasde Oostenrijker. 'Ik wist niet eens dat er zoveel McDonald's waren hier.'

Marko disciplineerde hem door hem een uur te laten lopen en dwong om beter te eten. 'Ik woonde een beetje op een berg', gaat Marko verder. 'Montoya had geen auto, het was financieel gezien lastig. We moesten wat bespreken, dus nodigde ik hem uit. Hij at altijd alleen hamburgers, nooit groente of sla. Daarna zei ik dat wij alleen groente en sla hadden. Dan zat hij een beetje in zijn bord rond te neuzen en at nauwelijks iets.'

Montoya en Marko kibbelen verder

De twee bakkeleien ook nog over een race voor RSM Marko, de voorlaatste van het seizoen, waarin Montoya geen inhaalactie pleegde. Hij bleef de hele race in Mugello achter Ricardo Zonta rijden van Super Nova. 'Toevallig' ging Montoya het jaar erna naar Super Nova, wat Marko zijn vermoedens bevestigen dat hij er expres achter bleef reden.

Montoya vindt het vervelend dat Marko hem ervan beschuldigd dat hij expres niet hard heeft gereden destijds. 'Hij noemt dat verhaal nog steeds vandaag de dag en beschuldigt mij ervan dat ik bewust van het gas ben gegaan omdat ik naar Super Nova ging. Hij dacht dat het toen al helemaal rond was, maar dat was niet zo', spreekt de coureur zijn voormalige chef tegen. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven